Επανεκκίνηση για τον ελληνικό τουρισμό φέρνει η συμφωνία!
13/7/2015
Σύνθημα επανεκκίνησης της ζήτησης για τον ελληνικό τουρισμό από σήμερα δίνουν όλοι οι τουριστικοί παράγοντες μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών.
«Λευκός καπνός! Από σήμερα jump start της ζήτησης του ελληνικού τουρισμού με συνεργασία όλων» δηλώνει μέσω twitter ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης
«Συμφωνία δύσκολη αλλά σωτηρία έστω την τελευταία στιγμή. Ο τουρισμός για άλλη μια φορά ατμομηχανή της οικονομίας....» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος.
Το βάρος αυτή τη στιγμή πέφτει σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση ευέλικτων εμπορικών πολιτικών από την πλευρά των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προκειμένου να ενισχύσουν τη ζήτηση τόσο από τον εξωτερικό όσο και τον εσωτερικό τουρισμό.
Αυτή η πολιτική βέβαια θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα, ωστόσο θεωρείται θετικό ότι η συμφωνία ήρθε σε μία περίοδο που φαίνεται ότι ο ελληνικός τουρισμός δεν έχει χάσει το τρένο της ανάπτυξης.
"Με συμφωνία την Κυριακή η ζημιά στον τουρισμό μπορεί να αναστραφεί. Όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τους επισκέπτες μας", σημείωνε μία ημέρα πριν ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος.
Επίσης το άλλο μέτωπο που θα πρέπει σύντομα να κλείσει για τον ελληνικό τουρισμό είναι αυτό της ομαλής τροφοδοσίας της αγοράς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα και ενόψει μιας διεύρυνσης της λειτουργίας των τραπεζών τις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα ομαλοποιηθεί η τροφοδοσία της αγοράς σε σύντομο χρονικό διάστημα.