Συζητούν πως θα απογειώσουν τα Χανιά, οι τουριστικοί πράκτορες και ο δήμαρχος

16/6/2015
Πρακτικά θέματα που αφορούν τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στον τουρισμό των Χανίων, ώστε η πόλη να «απογειωθεί» τουριστικά,  συζήτησαν σε συνάντηση τη Δευτέρα 15/6 με το δήμαρχο της πόλης Τάσο Βάμβουκα το προεδρείο του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Δυτ. Κρήτης με επικεφαλής τον πρόεδρο Αντώνη Γελασάκη.

Το ζήτημα της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων που μεταφέρουν επισκέπτες στο ιστορικό κέντρο, της αισθητικής αναβάθμισης της «βιτρίνας» της πόλης, δηλαδή του μοναδικού ενετικού λιμένα, της στήριξης της προσπάθειας αναβάθμισης του αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννη» αλλά και της προβολής των Χανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης. Πρόθεση του Συνδέσμου σύμφωνα με τον κ. Γελασάκη είναι να υπάρξει συντονισμός με τους φορείς της πόλης ώστε παρά τη δύσκολη συγκυρία να προωθηθούν όπου είναι εφικτό λύσεις, που θα διευκολύνουν την παροχή καλών τουριστικών υπηρεσιών.

«Εμείς ως επαγγελματίες του τουρισμού επιθυμούμε την καλή συνεργασία τόσο με το Δήμο όσο και με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε η πόλη μας που αποτελεί τον πλέον δυναμικά ανερχόμενο προορισμό να δείξει και φέτος ένα καλό πρόσωπο. Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε είμαστε έτοιμοι να βάλουμε έστω κι ένα μικρό λιθαράκι στο παζλ που λέγεται παροχή υπηρεσιών ποιότητας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντώνης Γελασάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προεδρείο του Συνδέσμου έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών αρχής γενομένης από τον Αερολιμενάρχη Χανίων ώστε να υπάρξει ο επαρκής συντονισμός για την καλύτερη δυνατή εκκίνηση του βασικού πυρήνα της τουριστικής περιόδου.