Ερχεται η Ομοσπονδία Ελληνικών Ταξιδιωτικών Γραφείων

1/4/2015
Στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ταξιδιωτικών Γραφείων προχώρησε σήμερα ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ). Στην Ομοσπονδία, τη σύσταση της οποίας ανακοίνωσε στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου ο πρόεδρός της, Λύσσανδρος Τσιλίδης, εκτός από τον ΗΑΤΤΑ, θα συμμετέχουν οι τοπικοί Σύνδεσμοι της Ρόδου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, της Σύρου, της Σάμου και της Μυτιλήνης, ενώ αναμένεται άμεσα και η συμμετοχή αντίστοιχων Συνδέσμων από όλη την Ελλάδα. Τα μέλη της Ομοσπονδίας θα μετέχουν και στο Τουριστικό Επιμελητήριο το οποίο βρίσκεται υπό σύσταση.

Η παρούσα ομοσπονδία κρίθηκε σκόπιμη για να είναι ξεκάθαρος και διακριτός ο ρόλος των τουριστικών γραφείων ως οι βασικοί πωλητές των ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Κύριος εξάλλου στόχος του Hatta παραμένει η ίδρυση τουριστικού επιμελητηρίου όπου και θα ενταχθούν οι δραστηριότητες των ταξιδιωτικών γραφείων. Ο κύριος Τσιλίδης σημείωσε ότι στόχος του Hatta είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και για το λόγο αυτό θα τρέξει πρόγραμμα προβολής της Αθήνας με την υλοποίηση συγκεκριμένου τουριστικού πακέτου.

Στην παρέμβαση της, η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Έλενα Κουντουρά στάθηκε στον κομβικό ρόλο των τουριστικών γραφείων επισημαίνοντας ότι η πολιτεία είναι σύμμαχος του κλάδου για το καλό του ελληνικού τουρισμού. Έμφαση, ανάφερε η κα Κουντουρά, θα δοθεί στην αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών και στην εκπαίδευση.