Δέκα κορυφαίες τάσεις στις θεραπείες spa και τις υπηρεσίες ευεξίας!

3/2/2015
Ξεχάστε αυτά που ξέρατε για τα spa και την βιομηχανία ευεξίας. Ερχονται νέες τάσεις που ανατρέπουν τα πάντα, μαζικοποιούν τις θεραπείες spa και κυρίως υπόσχονται νέες εμπειρίες. Οι τάσεις στις θεραπείες σπα και ευεξίας έχουν σημαντική επίδραση στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ιδίως στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού. Ένας από τους καλύτερους οδηγούς τάσεων στην τουριστική βιομηχανία, ο SpaFinder, ανέπτυξε πρόσφατα τις Top 10 θεραπείες σπα και ευεξίας για το 2015 οι οποίες παρουσιάζονται τη συνέχεια.
Διαλέξτε ποια προτιμάτε, αν και μπορείτε να τις απολαύσετε όλες…


«Λουτρά» δάσους
Η ιαπωνική έννοια του «Forest bathing» ("shinrin-yoku») δεν έχει καμία σχέση με το νερό. Περιστρέφεται γύρω από μια απλή πρακτική: ήσυχο περίπατο, με ήχους, μυρωδιές και χρώματα που δίνουν μία αίσθηση δάσους. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι χημικές ουσίες που εκπέμπουν τα δέντρα (Phytoncides) δείχνουν μια μακροχρόνια επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων.


Κάνναβη για ευεξία

Ένα κύμα της νομιμοποίησης της μαριχουάνας ως μέσο ιατρικής και αναψυχής σαρώνει τις ΗΠΑ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ουρουγουάη θα είναι η πρώτη χώρα που νομιμοποιεί τη χρήση κάνναβης για αναψυχή το 2015. Το αποτέλεσμα: ένα εκρηκτικό "cannabusiness" της αγοράς, δίνοντας σε αυτό το αρχαίο φαρμακευτικό φυτό μία πολυτελή αναδιαμόρφωση. Η κάνναβη θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε μεθόδους spa και ευεξίας και σε υπηρεσίες και προϊόντα ομορφιάς.


Ισλαμική παράδοση και ευεξία
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα αναζητήσουν την ευεξία, νέες διατροφικές συνήθεις και την ομορφιά στον ισλαμικό πολιτισμό. Τα μπαχαρικά, τα δημητριακά και τα φρούτα της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής θα είναι τα "superfoods", τα συστατικά μιας νέα όμορφης και υγιεινής ζωής. Από το γάλα καμήλας μέχρι και τα φρούτα του δένδρου baobab, τα spa θα προσφέρουν περισσότερες εμπειρίες όπως rasul θεραπείες με λάσπη και άμμο.


Βιομηχανική επανάσταση: Ευεξία για τα «μπλε κολάρα»
Δωρεάν μασάζ στα διαλλείματα για τους εργαζόμενους σε ένα εργοστάσιο στη Σρι Λάνκα. Η μήπως ένα smartphone app συνδέεται με ένα πρόγραμμα ευεξίας στα κεντριά γραφεία και θυμίζει στους οδηγούς φορτηγών υγιεινές επιλογές μενού. Αυτά ίσως ακόμη δεν συμβαίνουν αλλά καθώς οι εργοδότες δίνουν μάχη με την παχυσαρκία, και τις μυοσκελετικές ασθένειες που πλήττουν τους υπαλλήλους τους, αναμένονται για το μέλλον περισσότερα προγράμματα ευεξίας ειδικά σχεδιασμένα για τους εργαζόμενους. Προς το παρόν πάντως τα προγράμματα αυτά φορούν κυρίως ανώτερους υπαλλήλους (λευκά κολάρα).


Spa real estate
Το 2007 το “spa real estate» ήταν σύμφωνα με το SpaFinder κορυφαία τάση. Η κρίση βέβαια που έπληξε την αμερικανική κτηματαγορά στη συνέχει το εξαφάνισε. Σήμερα όμως έξι χρόνια αργότερα επανέρχεται στο προσκήνιο. Η διαβίωση με ευεξία είναι και πάλι μία από τις κορυφαίες τάσεις. Υγιεινά συστήματα αερισμού και νερού φωτισμός με βάση τον κιρκάδιο ρυθμό είναι ορισμένα στοιχεία της νέας «υγιεινής κατοικίας» των νέων «green buildings» τα οποία χτίζονται με βάση το σύστημα «Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)».


My Fitness, η ζωή μου, η φυλή μου!
Το γυμναστήριο γίνεται για όλο και περισσότερους ανθρώπους το σπίτι τους η ζωή του. Η κοινωνική διάσταση Η τάση κοινωνικοποίησης της υγιεινής ζωής (social fitness) καθορίζει σταδιακά το ποιος είσαι, που ταξιδεύεις, τι φοράς ακόμη και το πώς μεγαλώνεις τα παιδιά σου. Είναι μια μοναδική παγκόσμια επιδημία η οποία τροφοδοτείται από ένα κύμα αστικοποίησης, τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά, τις περισσότερες ώρες εργασίας, καθώς το χρόνο που καταναλώνεται μπροστά στις οθόνες.


SPA καθ’ οδόν: Το νέο ταξιδιωτικό τελετουργικό
Κάποτε οι θεραπείες spa θεωρούνται ως ένα πολυτελές πρόσθετο. Τώρα το νέο τελετουργικό προστάζει ότι οι θεραπείες spa δεν προσφέρονται μόνο στα πολυτελή ξενοδοχεία αλλά ακόμη και «καθ’ οδόν» στα αεροδρόμια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το jetlag ή να ενισχυθεί η διάθεση για αύξηση της παραγωγικότητας. Θα δούμε μία έκρηξη στις μονάδες spa και ευεξίας στα αεροδρόμια ενώ όλο και περισσότερα ξενοδοχεία θα προσφέρουν δωρεάν μασάζ και πολλές υπηρεσίες spa θα λειτουργούν 24ωρες το 24ωρο επτά ημέρες την εβδομάδα.


Eξατομικευμένη ομορφιά: Έγινε για μένα

Στο μέλλον δεν θα είμαστε καταναλωτές αλλά συνεργάτες. Η βιομηχανία της ομορφιάς θα μεταβεί από το «το χρώμα αυτό φαίνεται καλό για μένα." Στο «το χρώμα αυτό έγινε για μένα». Θα μετακινηθεί από το «αυτή είναι η καλύτερη ενυδατική κρέμα για το δέρμα μου» στο «αυτή η ενυδατική κρέμα είναι τέλεια σχεδιασμένη για μένα». Θα δούμε περισσότερες μάρκες ομορφιάς χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των υπολογιστών να δημιουργούν εξατομικευμένες λύσεις.


Εντερική αντίδραση
"Ακούστε το έντερό σας ..." θα είναι μία φράση που θα ακούγεται πιο συχνά. Η επιστήμη του εντέρου μας καλεί να την ανακαλύψουμε καθώς μπορεί αν φέρει την υγεία μας σε νέα πιο ποιοτικά επίπεδα να βελτιώσει την ανθεκτικότητα μας και να μειώσει τις πιθανότητες για εμφάνιση της παχυσαρκίας.
Θα δούμε περισσότερες δοκιμές που θα αποδεικνύουν τη σχέση μεταξύ του εντέρου μας και πώς φαινόμαστε και αισθανόμαστε. Θα πολλαπλασιαστούν τα προβιοτικά που θα τρώμε ή θα πίνουμε και πολλά spa θα προσφέρουν τρόπους για να θεραπεύσουν ασθένειες του εντέρου.


Πέρα από τα αστέρια: Το πολυτελές επαναπροσδιορίζεται

Η απαίτηση για κάτι διαφορετικό για κάτι νέο, ο ζήλος για πρωτότυπες εμπειρίες για αναζήτηση της μοναξιάς, της σιωπής πυροδοτούν μία νέα τάση: την αναζήτηση εμπειριών πέρα από τα αστέρια όπου οι αυθεντικοί και νέοι προορισμοί είναι το Άγιο Δισκοπότηρο του ταξιδιού, αμφισβητώντας όλη τη Luxury βιομηχανία