Αυστριακοί και Γερμανοί «φλερτάρουν» με τη Θεσσαλονίκη

2/11/2014
Έξι μεγάλοι αυστριακοί οργανισμοί και εταιρείες εκδήλωσαν σημαντικό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τις τουριστικές δυνατότητες που προσφέρει η πόλη με σκοπό να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί ο προορισμός στις εκδρομές και τα ταξίδια που πραγματοποιούν κάθε χρόνο οι χιλιάδες εργαζόμενοί τους.

Σε ένα τέτοιο εγχείρημα συμμετείχε για πρώτη φορά η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, φιλοξενώντας εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων από τα Αυστριακά Ταχυδρομεία (Post AG), το Αυστριακό Ασφαλιστικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων, την Telecom Austria, την τράπεζα ERSTEBANK, το Επιμελητήριο Εργαζομένων και την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ακινήτων της Αυστρίας. Ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε στέκια φαγητού όπου είχαν την ευκαιρία να γευτούν εδέσματα και να δοκιμάσουν κρασιά, ενώ, έχοντας ως αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν συνδυαστικές εκδρομές σε γειτονικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας.

Λίγες ημέρες αργότερα και ως συνέχεια των οργανωμένων δράσεων της ΕΞΘ στην αυστριακή αγορά, η Ένωση φιλοξένησε και πάλι από τη χώρα αυτή επαγγελματίες τουρισμού, στους οποίους έγινε η παρουσίαση του προορισμού. Επίσης, οι αυστριακοί tour operators και travel agents είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους ξενοδοχείων-μελών της ΕΞΘ αλλά και τοπικούς τουριστικούς πράκτορες.

Τη Θεσσαλονίκη και κοντινούς προορισμούς, επισκέφθηκαν και δώδεκα τουριστικοί πράκτορες από τη Γερμανία συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Aegean Airlines, του ΕΟΤ Φραγκφούρτης και του γερμανικού Ιδρύματος Τουρισμού “Willy Scharnow”. Οι Γερμανοί φιλοξενήθηκαν από την ΕΞΘ σε μια προσπάθεια να ζήσουν την εμπειρία και να έρθουν σε επαφή με όλες τις τουριστικές πτυχές του προορισμού. Οι εντυπώσεις που άφησε η πόλη μας σε όλους τους συμμετέχοντες - Αυστριακούς και Γερμανούς - επαγγελματίες ήταν άριστες, αφού υπήρξε θετικότατη ανταπόκριση από μέρους τους να την συμπεριλάβουν άμεσα στα τουριστικά πακέτα τους. Είναι γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης, όχι μόνο κατά τους θερινούς μήνες αλλά δώδεκα μήνες το χρόνο, με «διαβατήριο» το πολύ καλό κλίμα που διαθέτει και τις δεκάδες απευθείας πτήσεις από γερμανικές πόλεις προς το διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία».