Άρωμα Ελλάδας στο παγωμένο Βουκουρέστι

23/1/2019
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση η 2η GRECIA PANORAMA, από την North Events – παρουσιάζοντας δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, ξενοδοχεία και ελληνικά προϊόντα με χιλιάδες Ρουμάνους επισκέπτες που ήρθαν στο World Trade Center στις 19-20 Ιανουαρίου 2019.

Μέγας Χορηγός και τιμώμενος προορισμός ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία πραγματοποίησε πλούσιες εκδηλώσεις και δρώμενα για το Ρουμανικό κοινό.
Ειδικότερα αναφέρουμε τον Chef Joseph Hadad ο οποίος παρουσίασε για την Πελοπόννησο μαγειρικές επιδείξεις και γευστικές δοκιμές για το κοινό, και για τις 2 ημέρες της έκθεσης, με παραδοσιακές συνταγές της Πελοποννήσου αλλά και παραδοσιακά ελληνικές και αγαπημένες. Αντίστοιχα για την Πελοπόννησο τα χορευτικά συγκροτήματα της Ελληνικής Ένωσης στην Ρουμανία παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια – καλώντας τους επισκέπτες να χορέψουν μαζί και να διασκεδάσουν, ενώ παράλληλα περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια ελιάς από την Πελοπόννησο έγιναν ανάρπαστα από το κοινό.

Στην έκθεση τα ελληνικά προϊόντα παρουσίασαν τεράστια ζήτηση, καθώς υπολογίζονται ότι οι πωλήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, και οι ποσότητες γρήγορα εξαντλήθηκαν από τους Έλληνες παραγωγούς και εμπόρους. Γευστικές δοκιμές και δείγματα που διένειμαν οι Έλληνες εκθέτες έδωσαν πραγματικά γεύση Ελλάδας στην διοργάνωση και κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Στον κλάδο του τουρισμού, οι tour operators και τουριστικά γραφεία, PARALELA 45, TUI – EUROLINES, COCTAIL HOLIDAYS, και GREEK HOLIDAYS δήλωσαν θετικά σχόλια και υπολογίζουν και πάλι για το 2019 αύξηση του τουρισμού για την Ελλάδα.

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις για τον κλάδο των ελληνικών προϊόντων – στην αίθουσα του Ρουμανικού Επιμελητηρίου, με την συνδιοργάνωση του Ελληνο-Ρουμανικού Επιμελητηρίου, του Ρουμανικού Επιμελητηρίου και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 27 επιχειρήσεις και από πλευράς επιχειρήσεων από την Ρουμανία 30, πραγματοποιώντας περίπου 300 συναντήσεις.


Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, ΞΕΕ και FedHATTA.