Ανησυχία για την πορεία tour operators ρωσοτουρκικών συμφερόντων
11/1/2016
Φόβο για ενδεχόμενα νέα κανόνια από ρωσικά γραφεία τουρκικών συμφερόντων εκφράζουν μιλώντας στο Bluebirds.gr τουριστικοί παράγοντες της χώρας. Εν όψει της νέας χρονιάς και της καλής εικόνας που παρουσιάζουν οι κρατήσεις (κυρίως από άποψη όγκου κι όχι τιμών καθώς ο πόλεμος που είναι σε εξέλιξη τις κρατά σε επίπεδα οριακά πάνω από πέρυσι, συν 5% περίπου) πολλοί αγωνιούν για τι θα κάνουν μεγάλοι tour operator που διακινούν τουρίστες από τη Ρωσία όντας τουρκικών συμφερόντων. Σημειώνεται ότι αυτοί μέχρι σήμερα έστελναν στην Αίγυπτο τους τουρίστες και με δεομένη την γεωπολιτική πίεση στη χώρα του Νείλου θα πρέπει να βρουν εναλλακτικές αγορές μετά την Τουρκία και την Αίγυπτο. Η Ελλάδα προβάλλει ιδανική όμως οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις είναι περιορισμένες. Άρα, οι συγκεκριμένοι παράγοντες εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πός θα βρουν αγορές για να καλύψουν ανάγκες με δεδομένο και το πογκρόμ που αντιμετωπίζουν από τη Ρωσική κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος του εξερχόμενου τουρισμό της Ρωσίας ανήκει σε τουρκικά τουριστικά συμφέροντα γιαυτό η κυβέρνηση προωθεί αποκλεισμό σε 19 τουρ οπερέιτορ. Τα γραφεία είναι τα εξής:
“Renaissance Property Management”, “ATTIDA TRAVEL”, “Pegasus Tours”, “Pegasus Kazan”, “Pegasus Ufa”, “Pegasus Yekaterinburg”, “Pegasus Krasnodar”, ” Pegasus Samara “, ” Pegasus-KEMEROVO “, ” Pegasus Perm “, ” Pegasus Retail “, ” Pegasus Khabarovsk “, ” Pegasus Surgut “, ” Aneks Regions “, ” Anex Tour Moscow “, ” Bentur Moscow “, “Pegas Touristik “, ” Sanmar TOUR ” και ” Coral Travel “.
Σύμφωνα, πάντως, με την Ρωσική Ένωση Τουριστικής Βιομηχανίας κάποιοι από τους τουρ οπερέιτορ ιδρύθηκαν από Τούρκους, αλλά πλέον εμφανίζονται Ρώσοι πολίτες ως μέτοχοι και γι αυτό εκφράζεται η απορία για ποιους λόγους αποκλείονται.