«Θερίζει» ο κορωνοϊός σε πλοία της Ακτοπλοΐας

16/3/2021
Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους ναυτικούς, καθώς καθημερινά προστίθενται και νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανάμεσα στα πληρώματα ακτοπλοϊκών πλοίων.

Συνολικά 14 κρούσματα παρουσιάστηκαν σε τρία φέρι μποτ μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Τα 11 κρούσματα παρουσιάστηκαν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος». Από αυτά, τα 7 κρούσματα αφορούν ναυτικούς στο μηχανοστάσιο και τέσσερα στο πλήρωμα καταστρώματος.

Το δεύτερο πλοίο είναι το φέρι μποτ «Αριάδνη». Με κορωνοϊό προσβλήθηκε μέλος του πληρώματος μηχανής.

Το τρίτο πλοίο με κρούσματα αφορά το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Κεφαλονιά» που επισκευάζεται στην επισκευαστική ζώνη του Πειραιά. Στο πλοίο παρουσιάστηκαν 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ένα μέλος του πληρώματος στο μηχανοστάσιο και ένα στο πλήρωμα καταστρώματος. Ο ένας από τους δύο ναυτικούς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σήμα κινδύνου για τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού σε ακτοπλοϊκά πλοία εκπέμπει η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού η οποία ρίχνει τις ευθύνες στην κυβέρνηση, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τον ΕΟΔΥ.

Αναφέρει σχετικά:

«Θερίζει ο Κορωνοϊός στην επιβατηγό ναυτιλία και πλέον η ΠΕΝΕΝ έχει φθάσει στο σημείο να δίνει σχεδόν καθημερινά στοιχεία για καταγεγραμμένα κρούσματα που σημειώνονται σε Ακτοπλοϊκά πλοία!

Παρ’ όλα αυτά εφοπλιστές-κυβέρνηση-ΥΕΝ εξακολουθούν να κωφεύουν να σιωπούν και να αδρανούν στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη προστασία της υγείας των Ναυτεργατών!

Οι ευθύνες τους πλέον δεν είναι μόνο βαρύτατες αλλά και εγκληματικές!

Κυβέρνηση-ΥΕΝ-ΕΟΔΥ όλη την περίοδο της πανδημίας δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε ένα τυπικό έλεγχο εκτός της καλοκαιρινής περιόδου, ενώ στη νέα έξαρση της πανδημίας. έχουν εξαφανιστεί!

Είναι και αυτό ένα δείγμα της σημασίας που υποτίθεται ότι δίνουν και του τρόπου που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στους εργασιακούς χώρους και ιδιαίτερα στα ΜΜΜ όπως είναι τα πλοία της Ακτοπλοΐας.

Από την άλλη οι ναυτιλιακές εταιρίες προκλητικά δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα, δεν διαθέτουν τα αναγκαία μέσα που είναι επιβεβλημένα για τη προστασία των Ναυτεργατών».


newsbrake.gr