Γαστρονομία

Τα Oφέλη του Προγράμματος Μικροί Θησαυροί της Ευρώπης

Το εγκεκριμένο πρόγραμμα της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Small Treasures from Europe είχε ως κύριο σκοπό την προώθηση των Ελληνικών συνεταιριστικών προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ και τη διάδοση της συνεταιριστικής συνείδησης.

Περισσότερα..

Το πολυβραβευμένο Ιαπωνικό εστιατόριο Sumosan κάνει το Ελληνικό ντεμπούτο του!

Τον Μάιο του 2023, το Sumosan κάνει το Ελληνικό ντεμπούτο του εντός του Elounda Peninsula ALL SUITE HOTEL της οικογένειας Σπύρου Κοκοτού. Είναι το ένατο κατά σειρά εστιατόριο της υπερπολυτελούς αλυσίδας και ακολουθεί την εξαιρετικά επιτυχημένη λειτουργία των αντίστοιχων Sumosan σε μερικά από τα πιο κοσμοπολίτικα...

Περισσότερα..

Στης Σάμου τις... «Ψηλές Κορφές»

Στις ψηλές κορφές της Αμπέλου, του καταπράσινου βουνού της Σάμου, τα ορεινά αμπελοτόπια του άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου ριζώνουν σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς, φτιαγμένες για να αποστραγγίζουν το πολύτιμο χώμα. Εκεί, σε υψόμετρο 900 μέτρων, ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και του Αιγαίου πελάγους,...

Περισσότερα..

Γεύσεις από Σάμο στο Amsterdam

Την ιδιαίτερη πολιτιστική και οινογαστρονομική ταυτότητα της Σάμου μέσα από την κουλτούρα της διατροφής, είχαν τη χαρά να γευτούν διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της υψηλής εστίασης, του τουρισμού, της οινικής αγοράς και των σημαντικότερων ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης σε άκρως επιτυχημένες παρουσιάσεις...

Περισσότερα..

Tο νέο Avenue – Modern Cuisine, ανοίγει τις πόρτες του και καλωσορίζει τους Θεσσαλονικείς

Στις 18 Μαρτίου 2023 το νέο Avenue – Modern Cuisine, ανοίγει τις πόρτες του και καλωσορίζει τους Θεσσαλονικείς, και όχι μόνο. Το ιστορικό Restaurant & Bar της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε ως Thessaloniki Palace, έπειτα λειτούργησε ως Interni και τελευταίως ως Maison Crystal, επαναπροσδιορίστηκε και πλέον...

Περισσότερα..

Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετείχε στο πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό" του ΞΕΕ

Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετείχε φέτος στην Έκθεση HORECA, μέσω του Προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό”, μια δράση κοινωνικής ευθύνης από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος που έχει ως στόχο να συνδέσει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα, προσκαλώντας τους τους επαγγελματίες του κλάδου της Διαμονής και της Εστίασης...

Περισσότερα..

Toν Μάρτιο το Πανόραμα Τουρισμού Γαστρονομίας και Οίνου 2023

Ένα μεγάλο τουριστικό event έρχεται για να δώσει ώθηση και δυναμική σε προορισμούς και τουριστικές επιχειρήσεις για τη σεζόν του 2023. Στη μεγάλη τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου με 2 Απριλίου στο ΟΑΚΑ, ενώνουν τις δυνάμεις τους οι ελληνικοί προορισμοί, ο θεματικός τουρισμός και...

Περισσότερα..

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου

Με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου στην περιοχή της Πορταριάς το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου.

Περισσότερα..

Το PERGOLA Iconic Santorini συναντά τον Πρόεδρο των Ελλήνων Sommeliers

Το Pergola του Iconic Santorini στο Ημεροβίγλι παρουσίασε τη νέα του γαστρονομική πρόταση σε μια εκδήλωση οινογνωσίας, μέσα από μια συνεργασία του Ανδρέα Ματθίδη Dip WSET, Προέδρου των Ελλήνων Sommeliers με τον Ματθαίο Σορώτο, Executive Chef του Pergola. Οι δυο τους δημιούργησαν μια εμπειρία όπου οι...

Περισσότερα..

3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού

Με επιστολή της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, αρμόδιας για τις ειδικές μορφές τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού ενημέρωσε τα επιμελητήρια, τις ενώσεις και φορείς του Τουρισμού, για τον 3ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού (3RD GLOBAL GASTRONOMY TOURISM STARTUP...

Περισσότερα..